Χερρόνησος

 

  >>Αρχική Σελίδα >>Περιοχές / Υπηρεσίες
English Ελληνικά
Διαμονή
Φαγητό
Παραλίες
Φωτογραφίες
SIFANO - Ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και μηχανάκια στη Σίφνο
 

 

Χερρόνησος...

Από τον Αρτεμώνα,  ακολουθώντας τις ταμπέλες προς Χερρόνησο και μετά από 15 χιλιόμετρα καλού σχετικά οδοστρώματος, θα βρεθείτε μπροστά σε μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Για εσάς που σας έχει κουράσει η βαβούρα και το δήθεν (που σίγουρα θα συναντήσετε στο νησί…) ο γραφικός κολπίσκος της Χεροννήσου θα σας προσφέρει ακριβώς αυτό που αναζητάτε. Ζωγραφισμένη -γιατί περί ζωγραφιΧερρόνησοςάς πρόκειται- στο βορειότερο άκρο του νησιού, η Χερρόνησος θα ξεδιπλώσει στα μάτια σας όλο το μεγαλείο του θαλάσσιου τοπίου και το πώς αυτό δένει με τα χρώματα του νησιού. Ο άλλοτε παραδοσιακός οικισμός αγγειοπλαστών έχει γίνει ένα μικρό καταφύγιο για αλιευτικά και όχι μόνο σκάφη.  Στο γραφικό ψαροχώρι, ο κύριος Φύσσας και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του, θα σας λύσουν όλες τις απορίες που πιθανόν να έχετε για το πώς κυλά η ζωή και τον χειμώνα στην εσχατιά –ας μου επιτραπεί ο χαρακτηρισμός- της μαγευτικής Χερρονήσου.

Για την ιστορία...

Χερρόνησος

Σημειώστε ότι μέχρι και πριν δέκα, αν δεν κάνω λάθος χρόνια, η πρόσβαση ήταν πολύ δύσκολη στην Χερρόνησο με τροχοφόρο όχημα, ελλείψει ασφαλτοστρωμένου δρόμου. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες τα θερινά δρομολόγια των εκδρομικών πλοιαρίων από τις Καμάρες άνοιγαν τον δρόμο στον τουρισμό. Καινοτομία επίσης και η ηλεκτροδότηση της περιοχής η οποία σε συνδυασμό με την ασφαλτόστρωση του υπάρχοντος δρόμου άνοιξε νέους ορίζοντες στον ήσυχο κόλπο.

 

Συναισθήματα...

Χερρόνησος

Η Χερρόνησος θα σας αφήσει μια αίσθηση σχετικής απομόνωσης. Η αίσθηση αυτή γίνεται εντονότερη αν επισκεφτείτε την περιοχή νωρίς το καλοκαίρι η ακόμα και εποχή εκτός καλοκαιριού. Μια πολύ καλή ευκαιρία για προσωπική ανασύνταξη… Μην χάσετε το ηλιοβασίλεμα από την μικρή εκκλησία που βρίσκεται λίγο μακρύτερα απο τον ανοιχτό χώρο πριν την τελική κάθοδο στον κόλπο.