Σίφνος - Βαθύ

 

  >>Αρχική Σελίδα >>Περιοχές / Υπηρεσίες
English Ελληνικά
Διαμονή
Φαγητό
Διασκέδαση
Φωτογραφίες
niki PLUS - Γραφείο ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών στη Σίφνο
 

 

Βαθύ...

Σίφνος - ΒαθύΦωλιασμένο σε έναν απάνεμο κόλπο στα νοτιοδυτικά της Σίφνου και σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από την Απολλωνία, θα συναντήσετε το Βαθύ. Πρόκειται για έναν υπέροχο παραθαλάσσιο οικισμό που τα τελευταία χρόνια γνωρίζει οικιστική και τουριστική ανάπτυξη. Χαρακτηριστικό του είναι η χρυσαφένια αμμουδιά και η γαλήνη του θαλάσσιου τοπίου. Το Βαθύ παλαιότερα ήταν ένας απομακρυσμένος οικισμός αγγειοπλαστών στον οποίο παρασκευάζονταν ορισμένα από τα πιο παραδοσιακά κεραμικά της Σίφνου. Ακόμα και σήμερα η παράδοση αυτή παραμένει ζωντανή και μια βόλτα στα αγγειοπλαστεία πραγματικά αξίζει τον κόπο. Στον δρόμο σας προς το Βαθύ, θαυμάστε το μοναστήρι των Φυρογείων και τις φυσικές πηγές του. Επίσης στα δεξιά του δρόμου, θα συναντήσετε το μοναστήρι του Αγίου Ανδρέα. Εκεί θα βρείτε και τον σημαντικότερο αρχαιολογικό χώρο της Σίφνου. Τα ερείπια μιας Μυκηναϊκής ακρόπολης.

Λεπτομέρειες...

Σίφνος - ΒαθύΧαρακτηριστική εικόνα από το Βαθύ είναι η μονή των Ταξιαρχών, χτισμένη στο μικρό λιμανάκι.Τα κελιά που στεγάζονταν παλαιοτέρα οι μοναχοί έχουν γίνει σήμερα ξενώνες οι οποίοι φιλοξενούν τους επισκέπτες.Την μαγεία της περιοχής του Βαθιού ολοκληρώνουν τα παραδοσιακά ταβερνάκια επάνω στο κύμα τα οποία προσφέρουν φρέσκους ψαρομεζέδες και Σιφνέικες παραδοσιακές νοστιμιές.
Εάν ενδιαφέρεστε για διαμονή σε κάποια απομακρυσμένη παραλιακή περιοχή της Σίφνου, το Βαθύ είναι μια πολύ καλή επιλογή. Θα βρείτε αρκετά ενοικιαζόμενα δωμάτια,ξενοδοχεία, διαμερίσματα καθώς και έΣίφνος - Βαθύνα από τα μεγαλύτερα και πιο πολυτελή ξενοδοχεία των Κυκλάδων.

Παραλία...

Το παραλιακό τμήμα του Βαθιού είναι εξ ολοκλήρου καλυμμένο από άμμο με πεντακάθαρα νερά. Την μεγάλη παραλία πλαισιώνουν τρεις επιμέρους μικρότερες (όλες προσβάσιμες) και έτσι οι επιλογές σας είναι αρκετές.

   
IVISKOS STUDIOS